Mieke Derveaux

We are VGD

“Besef dat je in elke positie hier een belangrijke rol speelt in het beheer van de zaken van onze klanten. We zijn adviseurs en op basis van ons advies proberen we onze klanten verder te laten groeien. Neem dus je job ernstig, maar geniet ook van de leuke momenten.”

Mieke Derveaux

Mieke Derveaux

Business Area

Environment

Mieke is milieuadviseur bij VGD en dé autoriteit op vlak van milieuadvies en milieuvergunningen. Na een succesvolle, internationale carrière in het bankwezen gooide ze het roer om, nestelde ze zich in Gent (evengoed een wereldstad) en vergaarde ze een diepgaande kennis van de Vlaamse en Belgische milieuwetgeving.

VLAREM, VLAREBO, VLAREMA en alle andere milieudiensten kennen na twintig jaar in de sector geen geheimen meer voor haar. En ook in haar vrije tijd heeft ze aandacht voor de omgeving en de natuur. Zo zijn wandelingen, fietsuitstappen en lange trektochten in verre landen helemaal haar ding.

Het meest voldoening gevende aan haar job? Onmogelijke dossiers toch laten slagen! Na een grondige en deskundige studie van de milieuwetgeving kan ze vaak uitzonderingen vinden waardoor ogenschijnlijk muurvaste dossiers plots toch mogelijk worden. Volgens Mieke lukt dit vooral door de wet goed te kennen, op een respectvolle manier te onderhandelen met externe partijen en er de nodige uren aan te weiden. Toegegeven, haar sterk netwerk en charisma helpen natuurlijk ook!

Mieke’s tip voor young graduates: “Besef dat je in elke positie hier een belangrijke rol speelt in het beheer van de zaken van onze klanten. We zijn adviseurs en op basis van ons advies proberen we onze klanten verder te laten groeien. Neem dus je job ernstig, maar geniet ook van de leuke momenten.”